Sluiting dreigt voor Utrechtse buurtwerkkamer

© BuurtWerkKamer De Klop
UTRECHT - Eén van de vier zogenoemde buurtwerkkamers in Utrecht gaat waarschijnlijk dicht. De gemeente Utrecht heeft laten weten dat het stopt met de subsidie van 40.000 euro voor buurtwerkkamer De Klop in de wijk Overvecht.
Als De Klop in januari dicht gaat, dan is dat volgens Gert Dijkstra van de BuurtWerkKamer Coöperatie een groot verlies. "Het is een belangrijke plek voor wijkbewoners. Het is een ontmoetingsplek voor kwetsbare mensen. Hier kunnen ze elkaar steunen en actief worden in hun eigen buurt. Ze kunnen weer trots zijn op wat ze kunnen."
Ze kunnen weer trots zijn
Gert Dijkstra
Bewoners zijn volgens Dijkstra "massaal in actie gekomen door de dreigende sluiting, want het is bij uitstek een plek wat je zou willen in de stad. Ze draaien en beheren de kamer zelf sinds 2016." In de vier buurtwerkkamers in Utrecht kunnen mensen terecht voor een praatje en een kopje koffie. Ook worden scholieren er geholpen met hun huiswerk.

ANDERE LOCATIES

De locaties Hart voor Leidsche Rijn, TOP in Ondiep en De Verbinding in Zuilen blijven wel open. Die worden volgens Dijkstra betaald uit een ander potje van de gemeente. "De Klop werd betaald uit een fonds die bedoeld is om tijdelijke initiatieven te ondersteunen en dat stopt per januari. De gemeente heeft laten weten dat er geen geld is in het structurele potje om De Klop open te houden."
Vrijdag om 12.30 uur bieden bewoners, vrijwilligers en deelnemers verantwoordelijk wethouder Van Ooijen een petitie aan en vragen de gemeente om alsnog met de subsidie over de brug te komen.
Vrijwilligster Shirley is enorm geschrokken van de mogelijke sluiting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.