RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Voertuigen van de toekomst in Houten

HOUTEN - Denieuwste snufjes op het gebied van mobiliteit zijn vandaag en morgente bewonderen tijdens de vakbeurs Mobiliteit in Houten. De toekomst vanvoertuigen en infrastructuurstaat centraal.

"We willen de hele wereld laten zien wat voor mooie innovaties er zijn op het gebied van mobiliteit," zegt Alwin Bakker van Future Mobility Network. Drones, slimme stoplichten, elektrische auto's en de zelfrijdende bus zijn daar voorbeelden van.

Devliegende auto heeft een prominente plek op de vakbeurs. "Dat is n van de interessante innovaties van dit moment," zegt Bakker. "We kunnen rijden over de weg, maar we kunnen ook vliegen en de vliegende auto gaat nu toegelaten worden in Nederland. Het is interessant om te bedenken op wat voor manierje de file kuntvermijden,er overheen vliegen isn van de opties."

Files vermijden door er overheen te vliegen"
Alwin Bakker

De innovatieve beurs is geopend door minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Bakker hoopt zij zich sterk wil maken voor het sneller aanpassen van wet- en regelgeving op het gebied vaninnovaties.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht