Voertuigen van de toekomst in Houten

Een vliegende auto op de vakbeurs Mobiliteit
Een vliegende auto op de vakbeurs Mobiliteit © Robert Jan Booij
HOUTEN - De nieuwste snufjes op het gebied van mobiliteit zijn vandaag en morgen te bewonderen tijdens de vakbeurs Mobiliteit in Houten. De toekomst van voertuigen en infrastructuur staat centraal.
"We willen de hele wereld laten zien wat voor mooie innovaties er zijn op het gebied van mobiliteit," zegt Alwin Bakker van Future Mobility Network. Drones, slimme stoplichten, elektrische auto's en de zelfrijdende bus zijn daar voorbeelden van.
De vliegende auto heeft een prominente plek op de vakbeurs. "Dat is één van de interessante innovaties van dit moment," zegt Bakker. "We kunnen rijden over de weg, maar we kunnen ook vliegen en de vliegende auto gaat nu toegelaten worden in Nederland. Het is interessant om te bedenken op wat voor manier je de file kunt vermijden, er overheen vliegen is één van de opties."
Files vermijden door er overheen te vliegen
Alwin Bakker
De innovatieve beurs is geopend door minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Bakker hoopt zij zich sterk wil maken voor het sneller aanpassen van wet- en regelgeving op het gebied van innovaties. 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.