RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

PVV bezorgd over 'Jihadisten-training' in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - De PVV in de provincie heeft vragen gesteld over extremistische moslims die training gehad zouden hebben in de bossen van Utrecht. Volgens een Franse journalist heeft een IS-kopstuk zijn 'opleiding' gehad in onze buitengebieden.

Het gaat om Mohamed Amine Boutahar. Hij werd geboren in Marokko, maar groeide op in Den Bosch. Journalist Matthieu Suc ontdekte dat Boutahar in Syrië namens IS martelingen uitgevoerd zou hebben. Ook legde Suc de link met Utrecht: Boutahar zou een halfjaar lang samen met andere aspirant-jihadisten in onze bossen mee hebben gedaan aan paramilitaire oefeningen.

TOEZICHT
René Dercksen, fractievoorzitter van de Utrechtse PVV, schrikt van dat nieuws. "Aangezien de provincie met groene boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren, red.) het buitengebied controleert, wil ik graag weten of wij daar als provincie iets van hebben meegekregen."

DRUGSDUMPEN EN SCHIETOEFENINGEN
Volgens Dercksen worden de boa's geconfronteerd met de vreemdste dingen. "Drugsdumpingen of illegale schietoefeningen, er gebeurt veel meer dan wij allemaal in de krant lezen. Daarom hebben wij er in de Provinciale Staten ook voor gepleit dat boa's niet alleen maar met z'n tweeën op pad gaan."

Als er daadwerkelijk terroristen trainen in Utrecht, is het aan opsporings- en veiligheidsdiensten om daar iets aan te doen. Maar: "Het is de provincie die dat als eerste zou moeten vaststellen, want die houdt toezicht", zegt Dercksen.

Waar in Utrecht de Jihadisten-trainingen precies geweest zouden zijn, wordt in het boek van de Fransman Suc niet vermeld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -