Nog vijf baby Jezusjes gezocht voor 'Kerst in het Julianapark'

© Facebook / Kerst in het Julianapark
UTRECHT - Baby's gezocht! In Zuilen wordt komende maand 'Kerst in Julianapark' georganiseerd: een theatervoorstelling volledig in kerstsfeer, voor en door inwoners van de Utrechtse wijk. Maar er is een probleem: er zijn te weinig Jezusjes.
Het kerstfeest duurt twee volle avonden lang - op zaterdag 15 en zondag 16 december - en daarom zijn er tien kindjes nodig die Jezus willen spelen. Vooralsnog werden vijf baby's aangemeld door hun ouders, die als Maria en Jozef ook deel zullen nemen aan het stuk. "Dus we hebben er nog vijf nodig!", laat organisator Hester Oosterbroek weten. "Want anders wordt het wel erg lang voor de baby's die we nu hebben."
Een straf is het meespelen niet. Sterker nog: Oosterbroek noemt het 'onwijs leuk' om - als ouders - mee te doen aan het stuk. Vooral de reacties van de bezoekers zijn volgens haar leuk. "Vooral die van de kinderen. Ze komen dan op je af lopen: 'wow, het is een échte baby!'"
Oosterbroek snapt dat ouders denken dat het te koud wordt voor hun kindje. Daar heeft de organisatie echter iets op bedacht: de scène speelt zich af in een verwarmde tent. "Vlakbij een theater, dus echt koud zal je het niet krijgen."
FUNCTIE-EISEN
Bij elke functie horen natuurlijk eisen. Maar om 'baby jezus' te mogen spelen hoef je weinig te kunnen. "We hanteren alleen het beleid dat de baby's niet ouder dan zes maanden mogen zijn. En verder moeten de ouders meedoen. Maar dat is juist leuk", zegt Oosterbroek.

KERSTVERHAAL VAN TWEE KANTEN

'Kerst in Julianapark' viert een jubileum. Dit jaar wordt het evenement voor de vijfde keer georganiseerd. Het feest wordt volledig door vrijwilligers verzorgd. Bezoekers lopen in groepen langs verschillende scènes. Op deze manier wordt je meegenomen in het kerstverhaal, dat op 'zowel een klassieke als moderne manier' wordt verteld.
Er zijn nog vijf baby's nodig.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.