Lijnbus klapt op Mercedes in De Bilt

© Road TV
DE BILT - Op de Utrechtseweg (N237) in De Bilt is een lijnbus van vervoerder Syntus achterop een Mercedes gereden. Het ongeluk gebeurde gisteravond richting Utrecht, ter hoogte van het voormalige pand van autobedrijf Hessing.
De bestuurder van de auto wilde de afrit nemen naar de woningen aan de Utrechtseweg, vertelt de bijrijdster. De bus naderde volgens haar met vrij hoge snelheid en de auto ging daarom de hoofdrijbaan weer op. De chauffeur van de bus deed hetzelfde en reed achterop de Mercedes. 
Er kwam na de aanrijding voor de zekerheid een ambulance ter plaatse, maar er leek geen sprake van letsel. Zowel de Mercedes GLA als de lijnbus hadden schade. De auto is weggetakeld. De politie leidde het verkeer om via het naastgelegen fietspad.
De rechterrijstrook van de Utrechtseweg is bij de plek waar het ongeluk gebeurde wisselend in- of uitvoegstrook of busbaan. Volgens de passagier van de Mercedes, die in de buurt woont, is al jaren sprake van een gevaarlijke situatie op de Utrechtseweg en heeft ze dit al eerder tevergeefs aangekaart bij de provincie Utrecht. Naar aanleiding van dit ongeluk gaat ze proberen om de verkeerssituatie opnieuw op de politieke agenda te krijgen.
Utrechtseweg afgesloten door het ongeluk met de bus en de auto.
Utrechtseweg afgesloten door het ongeluk met de bus en de auto. © Road TV
De Mercedes had veel schade aan de achterkant.
De Mercedes had veel schade aan de achterkant. © Road TV

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.