RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Heftige straatroof IJsselstein: politie zoekt taxichauffeur die slachtoffer hielp

IJSSELSTEIN - De politie is op zoek naar getuigen vaneen heftige straatroof in IJsselstein.Het slachtoffer werd daarbij bestolen van zijn kleding, telefoon en fiets.

Een taxichauffeur en eenpasserende fietser, vermoedelijk een meisje, kunnen belangrijke getuigen zijn. Gisteren deed de politie een oproep in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. Ook was een reconstructie te zien waarin het slachtoffer aan het woord kwam."Het was vernederend. Ik ben wel waakzamer nu", vertelde hij.Bekijk de bijdrage hier:DE ROOF

Het slachtoffer van de beroving, een20-jarigeNieuwegeiner, fietste in de nacht van 19 op 20 oktoberna een avond stappen in IJsselstein in zijn eentje terug naar huis.Hij luisterdenaar muziek en stopte op de Weg der Verenigde Natiesom zijn oortjesgoed in te doen. Vervolgenskwamentwee agressievejongens op hem af. Ze eisten zijn spullen en dreigden hem neer te steken als hij niet zou meewerken.

SCOOTER EN KLEDING

Ondertussen kwam een witte snorscooter van het merk Vespaaanrijden met daarop twee andere jongens. Een van de straatrovers sprong achterop en met zijn drien reden ze weg.

De andere straatrover bleef bij het slachtoffer en dwong hem al zijn kleding uit te trekken.Toen dat was gebeurd,kwamde scooter weer aanrijden. De straatrover sprong achterop en dedaders redenweg in de richting van Nieuwegein. Het slachtoffer keeg hulp van een taxichauffeur die hem naar het politiebureau bracht.

UITERLIJK

De overvaller die het langst bij het slachtoffer bleef, en wilde dat hij al zijn kleding uittrok, had zijn haar aan de zijkant opgeschoren. Bovenop was het krullend.De jongendroeg een wit trainingsjack, met vermoedelijk zwarte strepen en hij sprak Nederlands met licht buitenlands accent. Een van de jongens op de scooter had zijn haar achterover gekamd met veel gel erin.

GETUIGEN

De politie is op zoek naar mensen die in de nacht van 19 op 20 oktober in de buurt zijn geweest van de brug over de A2 en de daders hebben gezien. Daarbij kan de taxichauffeurdus een belangrijke getuige zijn.De politie roepthem op zich te melden. Er reed ook fietser langs toen de jongens in de berm stonden. Dat was vermoedelijk een meisje, ze kwam vanuit de richting Nieuwegein.

SIGNALEMENTEN VAN ALLEVERDACHTEN

- lichtgetinte huidskleur
- 1.75m - 1.80m lang
- 16-22 jaar oud
- zwart haar


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -