DOS Het wonder van Utrecht

UTRECHT - De thuiswedstrijd tegen FC Twente stond zondag ook in het teken van het landskampioenschap dat DOS vijftig jaar geleden behaalde in het beslissingsduel met sc Enschede.
Spelers van beide teams waren aanwezig en tientallen oud-DOS-supporters die bij het legendarische duel in de Nijmeegse Goffert aanwezig waren, hadden van FC Utrecht gratis kaarten gekregen om de wedstrijd tegen FC Twente bij te kunnen wonen.
Na afloop werd het boek 'DOS. Het wonder van Utrecht' van Ad van Liempt gepresenteerd. De auteur omschreef het seizoen als de spannendste competitie uit de geschiedenis van het betaalde voetbal. Hij overhandigde de eerste exemplaren aan de twee hoofdrolspelers van de wedstrijd die uiteindelijk 109 minuten duurde: doelman Jan van de Wint van sc Enschede en natuurlijk matchwinner Tonny van der Linden.
Over de beslissende treffer sprak Van de Wint vijftig jaar later. 'Tonny kreeg de bal op zijn schenen en daarom rolde hij erin', grapte hij. 'Ik was gewoon lui, daar stond ik om bekend', reageerde Van der Linden.
Bron: FC Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.