Verdachten Utrechtse vergismoord blijven vast tot aan proces

Hakim Changachi werd op 12 januari 2017 per ongeluk doodgeschoten.
Hakim Changachi werd op 12 januari 2017 per ongeluk doodgeschoten. © Michiel van Beers
UTRECHT - De drie verdachten van de zogeheten Utrechtse vergismoord blijven in ieder geval vastzitten tot de inhoudelijke behandeling van de zaak. De rechtbank heeft een verzoek tot vrijlating afgewezen.
Ook de verdachte die vermoedelijk betrokken was bij een door de politie verijdelde poging het eigenlijke doelwit te liquideren, blijft langer vast.
Het OM verdenkt de mannen van betrokkenheid bij de moord op Hakim Changachi. Die werd in januari 2017 in Utrecht doodgeschoten. Een aanslag op het beoogde slachtoffer, Khalid H., kon de politie een paar dagen later voorkomen.
Jerrel Z. wordt ervan beschuldigd dat hij een rol bij die poging heeft gespeeld. Hij verliet donderdag aan het slot van de laatste inleidende zitting boos de rechtszaal, nadat de rechtbank geen gehoor had gegeven aan zijn smeekbede hem op vrije voeten te stellen.

RIDOUAN TAGHI

De vergismoord heeft te maken met het grootschalige onderzoek naar de misdaadbende van Ridouan Taghi, die momenteel geldt als de meest gezochte man van Nederland. Hij zou de opdrachtgever zijn van de liquidatie, evenals van een nog onbekend aantal andere afrekeningen.
Eerder dit jaar meldde kroongetuige Nabil B. zich bij het OM. Hij wilde opening van zaken geven over de meedogenloze werkwijze van de bende, in ruil voor strafvermindering. Kort daarna werd zijn broer in Amsterdam in koelen bloede doodgeschoten.
De Utrechtse vergismoord wordt in februari inhoudelijk behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.