Zorgen om missende vangrails Waterlinieweg

Op 19 november reed een auto van het talud.
Op 19 november reed een auto van het talud. © Koen Laureij
UTRECHT - Omwonenden van de Waterlinieweg in Utrecht maken zich zorgen over de ongelukken op de weg, waarbij auto's van het talud af glijden. In de afgelopen twee maanden zijn er twee ongelukken gebeurd.
Vorig jaar zomer werd de Waterlinieweg aangepast. Daarbij werden de vangrails verwijderd tussen het stadion en Lunetten. "We willen ervoor zorgen dat de weg een mindere 'racebaanuitstraling' krijgt", zegt woordvoerder Matthijs Keuning van de gemeente.
Toch ging het recent twee keer mis op de weg. Er waren ongelukken op 7 oktober en 19 november, waarna buurtbewoner Sake Hogeveen besloot een blog te maken over de stand van zaken.

WONDER

Hogeveen is ongerust over de situatie. Volgens hem is het een wonder dat er nog geen fietsers of spelende kinderen gewond zijn geraakt. Hogeveen: "Ik hoop dat de gemeente inziet dat dit niet langer zo kan."
De buurtbewoner heeft de onveilige situatie bij de gemeente gemeld, maar hier kwam weinig respons op. "Ik heb na het tweede ongeluk nogmaals bij de gemeente aangegeven dat hier iets aan gedaan moet worden. Hopelijk wordt er nu wél actie ondernomen."

GEMEENTE

De gemeente ziet zelf geen reden om de vangrails terug te plaatsen. Ze zijn destijds weggehaald in de hoop dat mensen langzamer gaan rijden en om de weg op die manier veiliger te maken.
"We wilden juist een vriendelijkere inrichting geven aan de weg en hebben hierbij een voorbeeld genomen aan andere wegen in Nederland. We zijn dan ook niet van plan om de rails terug te plaatsen." aldus Keuning.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.