Verontwaardiging om projectontwikkelaar: 'Wil liever huizenkoper met auto'

© De SYP Utrecht
UTRECHT - GroenLinks, PvdA en Partij voor de Dieren in Utrecht zijn niet te spreken over een projectontwikkelaar die een voorkeur zou hebben voor huizenkopers mét een auto. De partijen stelden hierover vandaag vragen aan wethouder Victor Everhardt.
Het gaat om de bouwer van het project De SYP aan de Sypesteinkade in het Stationsgebied. Volgens de partijen is de projectontwikkelaar bang dat hij niet alle parkeerplaatsen die hij heeft laten bouwen kan verkopen.
Volgens de partijen zijn in Utrecht vooral mensen zonder een auto op zoek naar een huis. Zij vinden dat deze kopers nu worden gediscrimineerd en noemen de situatie "oneerlijk" en "onwenselijk".

PARKEERNORM

GroenLinks, PvdA en Partij voor de Dieren willen dat het stadsbestuur de parkeernorm in het gebied bijstelt naar nul of zo dicht mogelijk bij de nul. Dat wil zeggen dat er bij volgende nieuwbouwprojecten geen parkeerplaatsen komen bij woningen.
De wethouder erkent de situatie en probeert dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen. Ook wil hij de parkeernorm naar nul, maar dat is volgens hem nu nog niet mogelijk. Als mogelijke oplossing ziet hij een mogelijkheid om gebouwde parkeerplaatsen aan te bieden aan andere gebruikers dan de bewoners. Dat scheelt weer parkeerplek elders in het Stationsgebied.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.