RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cameratoezicht bij bushalte azc Leersum vanwege overlast

LEERSUM - Er komt cameratoezicht rondom bushalte Hoogstraat bij het asielzoekerscentrum in Leersum. Dat heeft burgemeester Naafs gezegd in antwoord op vragen van de lokale VVD en BVH.

Bij het azc veroorzaken enkele asielzoekers overlast. Buschauffeurs zeggen dat ze worden bedreigd bij de bushalte. Ze zouden daardoor met angst achter het stuur zitten. Ook ondernemers klagen dat groepjes asielzoekers zich misdragen.

Eerder deze week kondigden de gemeente, de politie en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) al maatregelen aan. Ze beloofden overlastgevers aan te spreken. Ook kunnen ze een boete of locatieverbod krijgen. Werkt dat niet, dan kan iemand ook overgeplaatst worden naar een opvanglocatie met meer toezicht.

In aanvulling daarop belooft Naafs nu dat er ook cameratoezicht komt bij de bushalte. Het gaat om een tijdelijke maatregel, van in eerste instantie drie maanden.

Volgens Jorrit Linders van de VVD moeten die camera's in beeld gaan brengen wat er misgaat, maar moet het er ook voor zorgen dat mensen zich veiliger voelen. "Die camera's gaan hopelijk opleveren dat de fietsers die langs de bushalte fietsen, dat zijn voornamelijk scholieren, dat die een veilig gevoel krijgen. En dat als er overtredingen zijn, die worden geconstateerd."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -