Drugsgarage Soest jaar gesloten door burgemeester

Het garagebedrijf in Soest.
Het garagebedrijf in Soest. © RTV Utrecht / Niels Drost
SOEST - Het garagebedrijf aan de Nieuweweg in Soest waar begin november een grote drugsvondst werd gedaan, moet een jaar lang de deuren dichthouden. Dat heeft burgemeester Rob Metz besloten.
In een persbericht laat de gemeente weten dat burgemeester Metz "een groot belang hecht aan de kwaliteit van de woon- en leefomgeving". Het pand wordt daarom op grond van de Opiumwet voor twaalf maanden gesloten.
Bij de politieactie op 8 november werd de eigenaar van het bedrijf aangehouden. Ook werd er een tweede verdachte aangehouden. Of beide personen nog vastzitten, is niet bekend.

CRIMINELE ACTIVITEITEN

Er bestond al langer een vermoeden dat dit garagebedrijf criminele activiteiten faciliteerde. Bij de actie werden drie auto's in beslag genomen. Bij één voertuig werd een ingebouwde verborgen ruimte vastgesteld. In het plafond van het pand lagen enkele plakken vermoedelijke hasj en een zak vermoedelijke synthetische drugs verstopt. Voor de politie was het genoeg om de eigenaar van het bedrijf aan te houden en te verhoren.
Volgens omwonenden waren de werknemers van het bedrijf 'typische autohandelaren' met een verkooppraatje. Enkelen gaven eerder bij RTV Utrecht aan dat het een normale autohandelaar leek te zijn, maar dat er toch iets niet helemaal pluis zou zijn. 'Een louche sfeertje', vertelt een buurtbewoner.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.