Oud tankstation Croeselaan wordt buurthoreca met maatschappelijke functie

© Google Streetview
UTRECHT - Het oude tankstation aan de Croeselaan krijgt een tijdelijke horecabestemming. Het gebouw, 'De Pomp', wordt een combinatie van horeca met maatschappelijke buurtactiviteiten. Naar verwachting opent de nieuwe buurthoreca volgend jaar haar deuren.
De gemeente heeft nu definitief groen licht gegeven voor de plannen om van het oude tankstation een restaurant te maken.
"Het is vooral voor de buurtbewoners en de initiatiefnemers fantastisch dat De Pomp nu echt gerealiseerd kan worden", aldus wethouder Klaas Verschuure. "Het vergde nogal wat geduld van iedereen, maar nu hebben we iets waar we met z'n allen achter kunnen staan. De meerwaarde van dit initiatief is dat het echt onderdeel wil zijn van de buurt en de verbinding wil maken met bewoners."
De nieuwe horecagelegenheid moet zich nadrukkelijk richten op de buurt en de omgeving. Zo staan bijvoorbeeld een jaarlijks buurtfeest en sport- en spelmogelijkheden voor jong en oud op de planning. "Het is de bedoeling dat De Pomp gaat fungeren als 'creatieve woonkamer' waar iedereen binnen kan lopen, waar ruimte is voor ideeën en waar de Utrechter centraal staat", schrijft de gemeente.
Buurtbewoners gaan samen met de projectontwikkelaar, de initiatiefnemers en maatschappelijke samenwerkingsorganisaties de invulling van De Pomp vormgeven. NS Vastgoed en Shell zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van oude tanks. Dat gebeurt nog dit jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.