RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Overvechters maken samen verhalenbundel

1/2
UTRECHT - Buurtbewoners van Overvecht hebben samen een recepten- en verhalenbundel geschreven. Deze zijn ontstaan in de voedseltuin in de Utrechtse wijk. Wethouder Kees Diepeveen van GroenLinks ontving vrijdag als eerste het boekje. "Dit is een heel krachtige moestuin", zegt hij.

De tuin brengt de Overvechtse bewoners bij elkaar, valt onder meer te lezen in de bundel. Diepeveen erkent dat. "Iedereen die hier komt, groeit zelf per individu. Maar belangrijker: de bewoners versterken elkaar. Iedereen vertelt vol enthousiasme over de tuin en over de ontmoetingen die hier hebben plaatsgevonden."

Marjan is een van de tuiniers die regelmatig in de tuin te vinden is. De zeventigjarige vrouw woont al meer dan twintig jaar in Overvecht, en komt al drie jaar in de voedseltuin. "Ik knap er helemaal van op. Ik voel me na een bezoekje gewoon veel beter. Zeker als ik het samen met anderen doe, daar word ik heel gelukkig van." Ook de diversiteit in de tuin doet Marjan goed. "Mensen uit het AZC, ouderen, jongeren. Het is lekker alles door elkaar. Dat is positief."

UIT DEPRESSIE GEKROPEN
En andere buurtbewoner wist met hulp van de moestuin uit een lastige periode te kruipen. Toen ze kennismaakte met de moestuin zat ze middenin een depressie. "Nu ben ik daar helemaal van af. Ik denk dan ook dat deze moestuin vooral belangrijk is voor mensen die alleen zijn. De mensen die ik hier heb ontmoet zou ik normaal gesproken niet op straat aan hebben gesproken. Ik heb daar heel veel aan gehad."

Overvechters maken verhalenbundel


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -