Flinke opsteker voor paralympische snowboarder na gestolen kunstbeen

Merijn Koek in U Vandaag.
Merijn Koek in U Vandaag. © RTV Utrecht
UTRECHT - Paralympisch snowboarder Merijn Koek heeft voor zijn inzamelingsactie om een nieuw kunstbeen te kunnen aanschaffen 2.000 euro gekregen van De Hoogstraat Orthpedietechniek. Dat kreeg Koek vandaag te horen in het programma U Vandaag. "Daar kan ik wel wat mee", waren de verblijde woorden van Koek, die van niks wist.
De jonge snowboarder uit Utrecht werd begin deze maand onaangenaam verrast toen bleek dat zijn prothese uit zijn auto was gestolen. "Ik werd half acht 's ochtend wakker gebeld: 'Er is in de auto ingebroken'. Dus ik ben gaan kijken wat er uit was gehaald, en mijn volledige snowboardtas met inhoud was weg, waaronder mijn persoonlijke snowboard-beenprothese."
Sinds zijn geboorte mist Merijn allebei zijn onderarmen en zijn rechteronderbeen. Daarom draagt hij tijdens het snowboarden een beenprothese. Zo wist hij zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen van Sotsji in 2014. Merijn is afhankelijk van het been. Hij geeft er onder meer snowboardtraining mee aan kinderen met een lichamelijke beperking.

CROWDFUNDING

Een nieuw kunstbeen is duur en dat geld heeft Merijn niet liggen. De verzekering keerde niet genoeg uit. Inmiddels is Koek op eigen houtje een inzamelinsactie gestart in de vorm van crowdfunding en daar werd in anderhalve dag 2.500 euro op gedoneerd. Daar deed De Hoogstraat vandaag nog een schepje bovenop. In ruil moet Koek dan wel een clinic geven aan kinderen met een beperking in de kliniek. "Dat kan wel geregeld worden", zei Koek breedlachend.
Koek heeft in totaal een bedrag van 6.000 nodig. Met het geld van De Hoogstraat is hij er bijna. "Bedankt, De Hoogstraat", aldus de olympiër. Mensen die nog willen doneren kunnen dat doen op deze website.
Merijn Koek wordt verrast in de studio.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.