RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advocaat boer Werkhoven: "Het wordt tijd dat er een verdachte wordt opgepakt"

1/2
WERKHOVEN - De advocaat van agrarisch ondernemer Gert Snitselaar, Sidney Smeets,†vindt het tijd dat er iemand wordt aangehouden voor de reeks branden bij zijn cliŽnt. Hij noemt het vreselijk dat er opnieuw brand is geweest bij het huis van de ondernemer in Werkhoven: "Het wordt tijd dat de politie dit onderzoek serieus neemt en zorgt dat de aanwijzingen die er zijn serieus worden uitgezocht."

Op het terrein woedde vannacht†voor de vijfde keer in twee maanden tijd†brand op het boerenbedrijf aan de Hollendewagenweg. Vannacht werd†het woonhuis van Snitselaar†getroffen.

Eerder werd het terrein beveiligd, onder meer door camera's. Die stonden er vannacht niet meer. Ook was er geen fysieke beveiliging meer aanwezig. De politie wil vanochtend na overleg met de recherche†nog niks kwijt over de beveiliging van het getroffen†bedrijf.

De brandweer rukte met drie wagens uit en had de brand snel onder controle. Alle vorige branden waren in schuren en daarbij kwamen vijftig koeien om. De politie gaat uit van brandstichting. Of dat nu ook het geval is, wordt onderzocht.

Bij een eerdere brand kwam ook zijn waakhond Shadow om het leven. Snitselaar zei daarover eerder tegen RTV Utrecht: "Schrijf maar dat als de politie de brandstichter oppakt, ik niet voor mezelf in sta. Shadow was alles voor me. De beste waakhond die ik me kon wensen. Ze was trouw tot in de dood."

WOONKAMER
Het vuur ontstond vannacht in de woonkamer. Snitselaar kon op tijd vluchten met zijn twee honden. Hij is door ambulancemedewerkers nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook de honden raakten niet gewond.

Bij het huis is vanochtend goed te zien dat het vannacht†getroffen is. Volgens onze verslaggever is er een ruit gesneuveld aan de zijkant van het huis. Ook in een deur zitten gaten.

KLEINE BRAND
Volgens de brandweer ging het deze keer om een kleine brand. Volgens een woordvoerder waren haar collega's binnen een uur weer terug op de post. "Maar vanwege de voorgeschiedenis zijn we met groot materieel die kant op gegaan."

REACTIE BURGEMEESTER
Burgemeester Ruud van Bennekom van Bunnik heeft ook gereageerd op het nieuws: "Vannacht zijn we helaas weer geconfronteerd met een nieuwe brand aan de Hollendewagenweg in Werkhoven. De brandweer en ambulance waren ook nu weer snel ter plaatse en hebben dankzij adequaat optreden de schade kunnen beperken. Zodra ik hierover ben geÔnformeerd, ben ik vannacht ter plaatse gegaan en heb contact gehad met de getroffene en de politie."

"Ook ik maak me, net als velen, grote zorgen over de situatie, de branden en de veiligheid van de betrokkenen en de directe omgeving in Werkhoven. We willen niets liever dan dat er snel duidelijkheid komt over de toedracht van de branden. En dat het stopt. Politie en OM hebben mij verzekerd dat zij de zaak serieus onderzoeken en houden ons op de hoogte."


 De honden zijn ongedeerd. De honden zijn ongedeerd. | Foto: Koen Laureij

Eerder zei Snitselaar dat iemand het op hem voorzien heeft omdat hij homo is, of dat er sprake is van een zakelijk geschil.

Voor een overzicht van de†gebeurtenissen op het bedrijf in Werkhoven kunt u terecht op onze tijdlijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -