Werkhovense boer opgepakt, zelf verdacht van branden

© Koen Laureij
WERKHOVEN - De man die de politie vanmiddag heeft aangehouden in Werkhoven is de eigenaar van het agrarische bedrijf, Gert Snitselaar. Dat meldt de politie zojuist. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de branden.
Vannacht was het voor de vijfde keer in twee maanden tijd raak bij het bedrijf. Deze keer brak brand uit in het woonhuis.
De brandweer rukte vannacht met drie wagens uit en had de brand snel onder controle. Alle vorige branden waren in schuren en daarbij kwamen vijftig koeien om. Bij een eerdere brand kwam ook waakhond Shadow om het leven. Snitselaar zei daarover eerder tegen RTV Utrecht: "Schrijf maar dat als de politie de brandstichter oppakt, ik niet voor mezelf in sta. Shadow was alles voor me. De beste waakhond die ik me kon wensen. Ze was trouw tot in de dood."
Volgens de politie doet de recherche al onderzoek naar de branden sinds de eerste brand op 25 oktober. Dat onderzoek leidde dus naar de 35-jarige eigenaar zelf.

ADVOCAAT

Zijn advocaat Sidney Smeets kan nog niet zeggen waarom zijn cliënt is aangehouden. Hij heeft ook nog geen contact gehad met Snitselaar. "Ik kan er nog niets over zeggen. Ik weet niet of het te maken heeft met één brand of meerdere branden", aldus de raadsman.
Eerder vandaag zei de advocaat dat hij het tijd vond dat er iemand werd aangehouden voor de reeks branden bij zijn cliënt. Smeets noemde het vreselijk dat er opnieuw brand is geweest bij het huis van de ondernemer in Werkhoven.

BURGEMEESTER

Burgemeester Ruud van Bennekom van de gemeente Bunnik zegt "opgelucht te zijn dat er een doorbraak is in het onderzoek". Bennekom laat in een reactie weten: "Hopelijk brengt dit de rust en veiligheid terug in Werkhoven. Het vervolg is in handen van politie en Openbaar Ministerie. Laten we daar niet op vooruit lopen met conclusies en mogelijke motieven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.