GVVV boekt zege op IJsselmeervogels in regioclash

Rodny Hofman (archief)
Rodny Hofman (archief) © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - GVVV heeft IJsselmeervogels de tweede nederlaag op rij bezorgd in de Tweede Divisie. De Veenendalers wisten op de Westmaat de regioderby met 2-1 te winnen. Rodny Hofman was de matchwinner na een vermakelijk duel.
Een korte samenvatting van de Vogels - GVVV door Arnold Schenk
De derby kende een furieuze openingsfase. Danny van den Meiracker keerde terug in de basis bij IJsselmeervogels en liet na vijf minuten zien waarom hij weer begon. Hij kopte een voorzet van Eef van Riel uitstekend binnen aan de tweede paal.
Vogels-keeper Jaimy Schaap: "Eerste helft was open, kansen over en weer"
Lang konden de Rooien niet genieten van de goal, want al in de twaalfde minuut was het gelijk. Sherwin Grot overbrugde 35 meter om oog in oog te komen met doelman Jaimy Schaap: hij zette de 1-1 op de borden. De vermakelijke eerste helft zette door, maar gescoord werd er voor rust niet meer.
IJsselmeervogels - GVVV
IJsselmeervogels - GVVV © RTV Utrecht / Arnold Schenk
Ook in het tweede bedrijf golfde het spel op en neer. Een vrije trap van Rodny Hofman bracht de bezoekers twintig minuten voor het einde op voorsprong. De back krulde de bal met veel venijn in de hoek. Vogels-keeper Jaimy Schaap had er nog een handje aan, maar kon de 1-2 niet voorkomen.
GVVV-trainer Oosterlee: "Fantastisch voor Rodny Hofman!"
Dit was de reden voor een slotoffensief van IJsselmeervogels, maar GVVV was de betere, hield de controle en trok de 2-1 over de streep.
5' Danny van den Meiracker [1-0]
12' Sherwin Grot [1-1]
71' Rodny Hofman [1-2]
IJsselmeervogels blijft door de nederlaag staan op 27 punten uit 14 duels. Koploper AFC heeft zondag de kans om de Vogels op 7 punten achterstand te zetten. GVVV nadert IJsselmeervogels tot op 5 punten. De ploeg van trainer Niek Oosterlee heeft 22 punten uit 14 wedstrijden en staat in de middenmoot van de Tweede Divisie.