Burgemeester Backhuijs dankt Nieuwegeiners voor alertheid bij autobranden

© RTV Utrecht / Bernadette Keizer
NIEUWEGEIN - Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein is heel blij met de manier waarop inwoners zich hebben opgesteld bij de reeks autobranden van gisteravond. Dankzij oplettende getuigen kon de politie meteen in actie komen, zegt Backhuijs.
"Wat afgelopen nacht in Nieuwegein is gebeurd, kan absoluut niet door de beugel. Moedwillig auto's in de brand steken, en dus eigendommen van anderen vernielen waardoor mensen in de problemen komen, kunnen en mogen wij niet tolereren'', laat de burgemeester weten.
"Ik wil dan ook alle inwoners bedanken die afgelopen nacht alert zijn geweest en hebben gemeld. Er zijn diverse keren verdachte situaties gemeld. De politie is er vervolgens direct op afgegaan. Veiligheid is iets dat we samen bereiken: politie, gemeente en inwoners."
In Nieuwegein woedden gisteren acht branden in een paar uur tijd. 's Avonds laat werden een 15-jarige jongen en een 19-jarige vrouw aangehouden.

AUTOBEZITTER SPAART VOOR EEN NIEUWE

Aan de Titus Brandsmastraat brandde de auto van Sander de Heus uit. "Rond vijf uur werd ik gewaarschuwd door de buren, maar het was al te laat. Mijn auto stond in lichterlaaie. Hij was niet goed verzekerd, dus dat wordt sparen voor een nieuwe", zegt hij.
Luuk Nikolay (13), Mart Nikolay (11), Alex Akkerstaf (10) en Olivier van der Kuip (11) waren aan het voetballen toen ze de brand ontdekten. "We roken ineens een brandlucht. Toen we dichterbij kwamen, zagen we dat de auto helemaal in de brand stond." De jongens filmden het tafereel met hun smartphone. "En we hebben gelijk de politie gebeld!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.