RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voetballende jongens uit Nieuwegein ontdekten autobrand: "We zijn geen helden hoor"

1/3
NIEUWEGEIN - Helden noemen ze zichzelf niet. Toch aarzelden Luuk (11), Mart (13), Alek (10) en Olivier (11) geen moment om de politie te bellen toen zij gisteren een autobrand ontdekten op de Titus Brandsmastraat.

De jongens waren aan het voetballen toen zij een vreemde geur roken. "We staken de straat over en zagen dat de auto in de fik stond", vertelt Mart. Luuk pakte zijn telefoon en filmde het hele gebeuren. "En natuurlijk hebben we gelijk de politie gebeld!"

 Op de Titus Brandsmastraat brandde de voorkant van de auto volledig uit. Op de Titus Brandsmastraat brandde de voorkant van de auto volledig uit. | Foto: RTV Utrecht / Bernadette Keizer

De brand sloeg snel over naar een bus die naast de auto stond geparkeerd. Het was een spannend moment voor de jongens. "We dachten dat de auto ieder moment kon gaan ontploffen", aldus Mart. De eigenaar van een derde voertuig kon zijn auto net op tijd wegrijden bij de vlammenzee.

AUTOBRANDEN
In Nieuwegein vlogen er gisteravond in totaal acht auto's in brand. Als de jongens de politie niet hadden gebeld, waren er mogelijk nóg meer auto's afgebrand. Toch blijven de jongens nuchter. "We zijn geen helden hoor", zegt Alek. "We hebben niemands leven gered."

We zijn geen helden hoor, we hebben niemands leven gered"
Alek

De politie pakte uiteindelijk twee personen op. Het gaat om een 15-jarige jongen en een 19-jarige vrouw uit Nieuwegein. Zij worden in ieder geval verdacht van één autobrand op zaterdagavond. De politie onderzoekt of ze ook verantwoordelijk zijn voor de andere autobranden.

Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein liet vandaag eerder weten heel blij te zijn met de manier waarop inwoners zich hebben opgesteld bij de reeks autobranden van gisteravond. Dankzij oplettende getuigen kon de politie meteen in actie komen, zei hij.

Voetballende jongens uit Nieuwegein ontdekten autobrand: "We zijn geen helden hoor"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -