RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Huib van Essen leidt GroenLinks bij Provinciale Statenverkiezingen

PROVINCIE UTRECHT - Statenlid Huib van Essen wordt de nieuwe lijsttrekker van de provinciale fractie van GroenLinks. Tijdens een provinciaal congres werd hij door een meerderheid van de leden gekozen.

Ook de huidige fractievoorzitter Florian Bekkers en Statenlid Karin Boelhouwer waren in de race om GroenLinks te leiden tijdens de komende Provinciale Statenverkiezingen.

Bij de komende verkiezingen wil de nieuwe lijsttrekker zich gaan inzetten voor de aanpak van klimaatverandering, fietsers en het openbaar vervoer, zo zei hij tijdens zijn speech.

EERLIJKER EN GROENER

In een reactie laat Van Essen weten blij te zijn dat hij het vertrouwen heeft van een meerderheid van de leden. "We gaan natuurlijk een heel spetterende campagne voeren, waarbij we in gesprek willen met de kiezers. We willen onze provincie een stuk eerlijker en groener maken."

Huib van Essen is sinds 2015 Statenlid en voert het woord over onder meer mobiliteit, milieu en economie. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was hij campagneleider in Utrecht. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen stond hij op de 17e plek van de kandidatenlijst, maar viel toen buiten de boot omdat zijn partij op 14 zetels uitkwam.

De Provinciale Statenverkiezingen zijn op 20 maart.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -