RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Motorrijders en gemeente Lopik in rechtbank vanwege rijverbod Lekdijk

LOPIK/LOPIK - De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV)en deMotorrijders Actie Groep (MAG) staan vandaag tegenover de gemeente Lopik in de rechtbank.Motorrijders vechten het gedeeltelijke rijverbod op de Lekdijk aan.

Volgens omwonenden is deze maatregel juisthard nodig. Zij vinden datde motorrijders voor overlast en gevaarlijke situaties zorgen. Sommigenscheuren volgens hen zelfs met een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur over de Lekdijk.

GROEP BENADEELD
Het verbod is ingesteld voor het stuk tussen de Zijdeweg en Schoonhoven en geldt voor de periode van 1 maart tot en met 1 november. Maar de KNMV vindt het gek dat metde maatregelmaar n groep benadeeld wordt, namelijk de motorrijders.

"Klagers zeggen datmotorrijders te veel lawaai maken ofdat ze te hardrijden, maar dat is een handhavingsprobleem. Dan moet je daar de politie op zetten en overtreders bekeuren", zegt Arjan Everink van de KNMV.

RECREATIEF VERKEER
De gemeente Lopik zag een verbod als de beste oplossing voor het probleem van overlastgevende motorrijders, zo zei wethouder Gerrit Spelt eerder tegen RTV Utrecht. "Het is een combinatie van de overlast die ervaren wordt door directe omwonenden, maar voor ons is het belangrijkste argument de overlast die ervaren wordt door recreatief verkeer. Dat samen maakt dat we tot deze maatregel zijn gekomen."

De KNMV is positief over de uitkomst van de zaak. "De redenen die nu worden aangevoerd, zijn niet gegrond ensluiten ook niet aan bij de wetgeving", zegt Everink. "Maar we willen zeker meedenken en met de handhaving praten en helpen een plan maken hoe we de dijk veilig kunnen maken, maar dan wel gericht op alle mensen die gebruikmaken van die dijk."

Eerder floot de rechter de gemeente Lingewaard in een soortgelijke zaak terug. Ook daar was een motorverbod ingesteld.De rechtbank verscheurde het verbod omdat onvoldoende onderzoek was gedaan naar de overlast die motoren zouden veroorzaken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -