RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stint pleit voor verplicht rij-certificaat

UTRECHT - Bij het ministerie van Infrastructuur is vandaag een hoorzitting over de Stint. Benadeelde partijen in de kinderopvangbranche†maken daar†bezwaar†tegen het besluit†om de elektrische bolderkar†van†de weg te halen.†

Volgens crŤches en bso's†is het niet alleen een financiŽle aderlating, maar leidt het schorsen van de Stint ook tot†verkeersonveilige situaties omdat groepen kinderen vaker moeten lopen. Ook rijden er weer meer busjes rond scholen om leerlingen op te halen.

BRIEF
Een dag voor de zitting heeft Stint-fabrikant Edwin Renzen een brief gestuurd naar de kinderopvangbranche. Daarin†pleit hij voor rijtraining en een verplicht certificaat voor bestuurders, schrijft RTL Nieuws. De brief is ook in handen van RTV Utrecht.

Renzen hoopt dat de Stint in 2019 weer de weg op mag. In samenspraak met de branche, verzekeraar en de TU Eindhoven heeft hij in oktober verschillende al voorstellen gedaan aan het ministerie om dat mogelijk te maken.

RIJTRAINING
Naast technische aanpassingen pleiten de organisaties voor een rijtraining, waarbij deelnemers een bromfietsexamen moeten afleggen. Verzekeraars moeten zo'n Stint-certificaat verplicht gaan stellen, schrijft Renzen in de brief.

Verkeersminister Van Nieuwenhuizen haalde de Stint per 1 oktober van de weg na het drama op het spoor in Oss, waarbij vier kinderen in een Sint omkwamen. Na†onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ontstonden twijfels over de technische betrouwbaarheid van de elektrische bakfiets.

Renzen vroeg†eerder faillissement voor zijn bedrijf in Bilthoven aan, maar trok dat later in. Er ontstond weer hoop omdat de minister suggereerde dat ze wilde meewerken aan een terugkeer van de Stint, en mogelijk met een†'tijdelijke' regeling zou komen.

De rechter liet†de†schorsing†van de Stint†begin november†ongewijzigd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -