'Zwarte Piet' schiet man neer in Ondiep, dader voortvluchtig

© Koen Laureij
UTRECHT - In de Utrechtse wijk Ondiep is een man beschoten in een auto en gewond geraakt. De politie is de hele middag op zoek geweest naar de dader, die waarschijnlijk verkleed is als Zwarte Piet.
In de Rietstraat en omgeving waren veel agenten aanwezig, ook cirkelde zo'n twee uur lang een politiehelikopter boven de wijk. De schietpartij was rond 13.10 uur. Pas tegen 18.00 is de straat vrijgegeven, maar er is nog altijd geen verdachte aangehouden. Daarom hoopt de politie dat getuigen meer info hebben.

BEBLOEDE HAND

Het slachtoffer is vermoedelijk in zijn arm geschoten. Hij is door ambulancemedewerkers behandeld en naar het ziekenhuis gebracht. Een buurvrouw vertelt aan RTV Utrecht dat ze de man opeens voor haar deur zag. "Hij had een bebloede linkerhand. Daar heb ik een nat doekje voor gegeven."
Inmiddels is hij naar het ziekenhuis gebracht. In de voorruit van zijn zwarte Volkswagen Polo is een klein kogelgat te zien. De buurvrouw denkt niet dat het slachtoffer in levensgevaar verkeert. "Hij was goed aanspreekbaar en heeft er best een tijdje gestaan tot de politie er was."
Tekst gaat verder onder de video...
Verslaggever Dennis van Ommeren over de schietpartij in Ondiep

PIET UIT BUSJE

Het slachtoffer heeft met de telefoon van de buurvrouw met de politie gebeld. Hij vertelde dat een zwart busje opeens stopte naast zijn auto. De schuifdeur ging open en er kwam een persoon verkleed als Zwarte Piet uit. Hij/zij zou het schot hebben gelost.
De vluchtauto, een zwarte Volkswagen Transporter, is gevonden in de Schutstraat. Dat is een paar honderd meter verderop. Het busje is inmiddels weggesleept en agenten hebben onderzoek gedaan in de omgeving.
In de vooruit van de auto van het slachtoffer is een gat te zien waar de kogel doorheen is gegaan. De politie onderzoekt de straat op sporen.
Agenten doen onderzoek na de schietpartij.
Agenten doen onderzoek na de schietpartij. © Koen Laureij
Onze verslaggever wist vanuit het achterraam van zijn auto nog net de vluchtauto van de schutter te fotograferen
Onze verslaggever wist vanuit het achterraam van zijn auto nog net de vluchtauto van de schutter te fotograferen © RTV Utrecht
Omwonende schietpartij Ondiep aan het woord
Beelden van het onderzoek in de Rietstraat na het onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.