Hoge temperaturen, tóch schaatsen: hier kan het

© Pixabay
PROVINCIE UTRECHT - Met temperaturen die maar niet onder het vriespunt willen dalen, lijkt het voor de echte winterliefhebber alsof schaatsplezier mijlenver weg is. Maar wie goed op de kalender heeft gekeken, weet dat de decembermaand officieel is ingegaan en dat betekent dat de ijzers weer ondergebonden kunnen worden!
RTV Utrecht maakte een overzicht van tijdelijke ijsbanen in de regio waar binnenkort of nu al geschaatst kan worden, in aanloop naar de kerstvakantie.

AMERSFOORT

In Amersfoort kan er al geschaatst worden bij het WinterparadIJS. Vanaf 23 november staat er op het Eemplein een 600 vierkante meter grote overdekte schaatsbaan.
Volgens initiatiefnemer André van Gelderen is de baan "inmiddels een begrip" bij vele Amersfoorters. Een ticket voor de hele dag schaatsen kost 6,50 euro, inclusief schaatshuur.
Meer informatie op de website

HOUTEN

Inwoners van Houten moeten nog even geduld hebben: vanaf 15 december tot en met 6 januari kan er geschaatst worden op Het Rond. Naast plezierrondjes schaatsen, kunnen bezoekers van Rond on Ice ook meedoen aan een heuse curlingcompetitie. Kaartjes voor de ijsbaan kosten 3 euro, voor het huren van een paar schaatsen komt er nog 3 euro bij.
Meer informatie op de website

IJSSELSTEIN

Vanaf vrijdag 7 december is ook IJsselstein in de winterse sferen met IJsselstein On Ice. In het kasteelpark kan er "bijna dagelijks" geschaatst worden. Om het weekend in te luiden kan er op de vrijdagen zelfs gediscoschaatst worden.
Wie iets meer uitdaging zoekt kan ervoor kiezen om les te krijgen van een topschaatser of een ijshockey-clinic volgen. Het winterplezier in IJsselstein duurt tot en met 13 januari. Een kaartje kost 4 euro, huren van schaatsen kost een muntje (2,75 euro).
Meer informatie op de website

MAARSSEN

Sinds afgelopen weekend kan er ook in Maarssen geschaatst worden bij Maarssen on Ice. De eerste drie weken staan in het teken van schoolschaatsen, maar vanaf 15.00 uur 's middags kan er vrij geschaatst worden. Dagkaartjes kosten 6 euro, voor 2 euro extra kunnen bezoekers ook schaatsten huren.
Meer informatie op de website

NIEUWEGEIN

Op Cityplaza in Nieuwegein is van 8 december tot en met 6 januari een schaatsbaan op De Markt. Zaterdag wordt de ijsbaan officieel geopend door wethouder John van Engelen en gedurende de hele periode zijn er allerlei activiteiten, zoals discoschaatsen met een dj en bouwen met Buurman&Buurman.
Let op: handschoenen zijn verplicht. Eigen schaatsen zijn toegestaan, behalve noren. Een entreekaartje kost 6,50 euro, inclusief schaatshuur.
Meer informatie op de website

UTRECHT

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is tijdens de kerstvakantie (22 december tot en met 6 januari) in "een romantische wintersfeer" met het Winter Station. De schaatsbaan gaat al een weekje eerder open: vanaf 15 december kan er in het museum geschaatst worden tussen de treinen door. Tickets voor het Spoorwegmuseum kosten 17,50 euro, schaatsen zijn dan gratis te leen.
Meer informatie op de website
In de Utrechtse wijk Oog in Al is er door ondernemers in de Händelstraat ook een schaatsbaantje georganiseerd. Van maandag 17 tot en met 22 december kan daar geschaatst worden. Meer informatie vind je op Facebook.

VEENENDAAL

Vanaf woensdag 12 december wordt er ook in het centrum van Veenendaal geschaatst. Een schaatsbaan van maar liefst 500 vierkante meter met echt ijs moet van Veenendaal on Ice een succes maken. Tot en met 6 januari wordt vrij schaatsen afgewisseld met een curlingcompetitie en schoolschaatsen. Een dagkaart kost 6,50 euro, schaatshuur kost 2,50 euro.
Meer informatie op de website

WOERDEN

In Woerden is dit jaar voor de negende keer een ijsbaan op het Kerkplein. Vanaf vrijdag 7 december tot en met 6 januari wordt vrij schaatsen afgewisseld met schoolschaatsen en een curlingcompetitie. Een kaartje kost 3 euro per keer, schaatshuur kost nog eens 2 euro.
Meer informatie op de website

ZEIST

Ook in Zeist is vanaf vrijdag 7 december tot en met 6 januari in winterse sferen. In het Winter Wonderland op het Emmaplein in het centrum van Zeist is een ijsbaan met een flink oppervlakte: meer dan 300 vierkante meter. Naast schaatsen zijn er ook andere activiteiten, waaronder een kerstmarkt, een 'Santa Run' en een optreden van Wibi Soerjadi bij Wibi on Ice (op 28 december).
Meer informatie op de website

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.