Wethouder IJsselstein stapt op na integriteitsrel

© Gemeente IJsselstein / Google Streetview
IJSSELSTEIN - De IJsselsteinse wethouder Anastasia van der Lugt stapt op. De integriteit van de VVD-wethouder wordt in twijfel gebracht vanwege mogelijke belangenverstrengeling.
Aanleiding is een onderzoek naar een kinderdagverblijf waar Van der Lugt directeur van was. Daar stopte ze mee toen ze wethouder werd. Het bedrijf werd daarop gesloten gesloten en werknemers kwamen op straat te staan. Eén van de ouders, die daar openlijk twijfels over uitsprak, werd het zwijgen opgelegd door Van der Lugt. Dat zorgde voor politieke vragen van onder meer GroenLinks en de PvdA. GroenLinks sprak zelfs van pogingen tot intimidatie door de wethouder.
Van der Lugt noemt het besluit om te stoppen zelf 'lastig', maar zegt dat ze voor een integer bestuur staat en het belang van IJsselstein en een goed politiek klimaat staan voorop zet.

REACTIE VVD

VVD-fractievoorzitter Saskia van Dijk vindt het jammer dat haar wethouder gaat stoppen, maar zag ook wel in dat aanblijven niet meer kon. "We hebben natuurlijk ook wel gezien naar aanleiding van alle commotie die ontstaan is, dat dat op een gegeven moment geen optie meer was. Dat heeft zij zelf denk ik ook op die manier aangevoeld. Wij respecteren dat besluit. Maar wij beoordelen haar als wethouder, en als wethouder was zij gewoon ontzettend goed en voortvarend van start gegaan."
Het is nog niet bekend wie Anastasia van der Lugt gaat opvolgen als wethouder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.