RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Geen huisuitzettingen meer door huurachterstanden in Zeist

ZEIST - Mensen met een laag inkomen in Zeist worden niet langer hun huis uitgezet als ze een huurschuld hebben. Dat is een van de nieuwe afspraken tussen de gemeente, wooncorporaties en huurdersorganisaties voor het komende jaar.

Vandaag kwamen de partijen bijeen om te praten over duurzaamheid, betaalbaar wonen en vitale buurten. De focus ligt op Den Dolder en de wijken Zeist-West en Vollenhove. Naast het voorkomen van huisuitzettingen, kwamen ze overeen dat komend jaar 200 huizen van zonnepanelen worden voorzien.

In 2050 moet de energievoorziening volledig duurzaam zijn. Daarvoor moet nu al actie worden ondernomen. In 2019 zal bijvoorbeeld Kerckebosch Flat 11 al worden verduurzaamd.

Wethouder Laura Hoogstraten laat in een schriftelijke reactie weten blij te zijn met de afspraken. "Wonen is een basisvoorwaarde voor goed leven. Het is belangrijk dat er voldoende woningen zijn met een betaalbare huur. Een woning met duurzame energie draagt bij aan de toekomst en is goed voor mensen met een kleine portemonnee."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht