Woning in Kanaleneiland gesloten na drugsvondst

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen heeft een woning aan de De Gasperilaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland gesloten. In het pand was in april bij een inval onder meer cocaïne en een flinke hoeveelheid contact geld aangetroffen.
De politie deed de inval destijds in het kader van een onderzoek naar het drugsnetwerk 'MAX'. Binnen zijn een relatief kleine handelshoeveelheid drugs, meerdere telefoons uit het drugsnetwerk en ruim 7000 euro aan contanten aangetroffen. De hoofdverdachte in de zaak woonde in het huis, dat op naam stond van zijn ouders. Het besluit om de woning te sluiten is vanmiddag in overleg met de familie genomen.
Volgens de gemeente is er een duidelijk verband tussen de woning en drie andere panden waar grotere hoeveelheden drugs zijn aangetroffen. Even verderop, in een garagebox aan de Bevinlaan, lagen bijvoorbeeld 276 ponypacks met cocaïne, bijna een kilo hennep en ruim 8 kilo versnijdingsmiddel. De woning zou ook gebruik worden als locatie om afspraken te maken over het leveren van drugs aan klanten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.