RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Leon de Kogel openhartig over auto-ongeluk: "Ik dacht dat ik dood ging"

DOORN/HOUTEN - Voormalig FC Utrecht-spits Leon de Kogel vertelt voor het eerst na zijn verschrikkelijke auto-ongeluk zijn verhaal. De Houtenaar werkt momenteel aan zijn herstel in het Militair Revalidatie Centrum in Doorn. Voetballen in de Eredivisie gaat nooit meer gebeuren, maar dat is slechts bijzaak. Het is volgens De Kogel zelf een klein wonder dat hij nog leeft.

Afgelopen zomer was De Kogel (27) op vakantie met vrienden op Malta. Het ging mis toen hij in een taxi zat. "Die taxichauffeur nam de verkeerde afslag van de rotonde", vertelt de ex-prof aan FC Utrecht TV. "Toen botsten we frontaal." De brandweer moest hem uit het wrak zagen.

BIJNA DOOD
De Kogel heeft een paar vage herinneringen van de momenten daarna. "Daarna heb ik mijn knie gezien. Een vriend van mij kwam gelijk bij me. Ik had gewoon heel erg het gevoel dat ik weg zou gaan, eigenlijk dat ik dood ging, laat ik het zo maar zeggen."

Maar dat gebeurde gelukkig niet. De Kogel werd met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. "Ik werd wakker met een stellage in m'n been, met pinnen erin en een ijzeren frame. Dat was wel schrikken."

ALLES AAN DOEN
Daarna ging hij naar het UMC in Utrecht en inmiddels revalideert hij vijf dagen per week in Doorn. "Ik ben er elke dag mee bezig. Ik sta er nu zo in dat ik wel zie waar het gaat eindigen. Als ik er maar alles aan doe."

Ik haal vooral kracht uit die twee kids van me"
Leon de Kogel

"Acht weken na het ongeluk kwam ik tot bezinning dat ik heel blij moet zijn dat ik er nog was. Stap één is: overleef je het. Stap twee: behoud je je been. Ik haal vooral kracht uit die twee kids van mee (De Kogel heeft twee zoons, red.)."

Terugkeren op zijn oude niveau lijkt een utopie. Maar dat betekent niet dat De Kogel nooit meer te zien zal zijn in de voetbalwereld. "Voor m'n gevoel ben ik nog totaal niet klaar met voetbal. Ik zou er graag iets in blijven doen."

LOOPBAAN
De Kogel speelde in zijn jeugd bij SV Houten en debuteerde in 2010 op 18-jarige leeftijd voor FC Utrecht. Later speelde hij in Nederland bij VVV-Venlo, Almere City en Go Ahead Eagles. In januari 2018 begon hij aan zijn eerste buitenlandse avontuur bij UE Cornellà dat uitkomt op het derde Spaanse niveau. In mei speelde hij zijn laatste wedstrijd voor die club.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -