Sporting Portugal leeft op onder Mijdrechter Marcel Keizer

MIJDRECHT - Sporting Portugal presteert tot dusver uitstekend onder de nieuwe trainer Marcel Keizer uit Mijdrecht. Na overtuigende zeges in het Portugese bekertoernooi en de Europa League won de club uit Lissabon ook de derde wedstrijd met Keizer op de bank. Nu boekte de ploeg een duidelijke competitiezege van 3-1 op Rio Ave.
Bruno Fernandes opende de score in de achtste minuut voor Sporting. Joáo Schmidt trok de stand voor de thuisploeg vier minuten later op gelijk, maar na ruim twintig minuten was het spits Bas Dost die de nummer twee in de competitie weer op voorsprong zette. Jovane Cabral maakte er daarna nog 1-3 van.
Het Sporting van Keizer heeft 25 punten na elf speelronden en staat daarmee tweede in de competitie. Koploper FC Porto heeft twee punten meer. Daarnaast is Sporting zeker van overwintering in Europa. Op 18 december staat Keizer ook nog in de achtste finale van de Portugese beker.