Vastzetten boer Werkhoven verliep volgens de regels

© RTV Utrecht
WERKHOVEN - De inverzekeringstelling van de Werkhovense boer Gert Snitselaar is volgens de regels verlopen. Dat is de conclusie van de rechter-commissaris, die het proces heeft getoetst.
Het Openbaar Ministerie bekijkt intussen nog of Snitselaar langer vast moet blijven. Dat wordt uiterlijk vrijdag bekend. Een inverzekeringstelling duurt normaal maximaal drie dagen, maar in uitzonderlijke gevallen kan de officier van justitie die termijn met nog eens drie dagen verlengen. Het OM zegt tegen RTV Utrecht dat de zaak in Werkhoven meer tijd vergt.
Snitselaar werd zaterdag opgepakt op verdenking van een serie brandstichtingen op zijn eigen bedrijf en stond vanmiddag voor de rechter-commissaris.
Bij de boer brak afgelopen weekend voor de vijfde keer in twee maanden tijd brand uit. Zelf beweerde hij dat hij slachtoffer was van brandstichting, mogelijk om zijn seksuele geaardheid of een zakelijk conflict. Bij de branden kwamen tientallen koeien en stieren om het leven en ook zijn hond Shadow overleefde het drama niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.