RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Invallen bij 17 bedrijven op 'autoboulevard' Overvecht

1/3
UTRECHT - Op bedrijventerrein Nieuw Overvecht, ook welbekend als de autoboulevard,is een grote politieactie gaande. Op basis van verschillende meldingen en onderzoeksinformatie bestaat het vermoeden dat sommigeondernemers criminele activiteiten mogelijk maken. Zeventien bedrijven worden uitgekamd. De Belastingdienst, Douane en gemeente Utrecht werken mee aan de actie.

Burgemeester Jan van Zanen laat zich ter plaatse informeren."Het bedrijventerrein moet na vandaag weer een stukje veiliger zijn",zei hij tegen een verslaggever van RTV Utrecht. De goede bedrijven mogen niet onder de kwade lijden,liet de burgemeester ook weten.

Bij de zeventien bedrijven wordt nagegaan of er wordt gewerkt volgens het bestemmingsplan en de vergunningen, en of de ondernemers de belastingregels naleven. Als eriets verdachts wordt gevonden, komt er een vervolgonderzoek.
ONDERMIJNING De controles moeten de leefbaarheid en veiligheid op het bedrijventerreinverbeteren. Ook is de actie onderdeelvan de aanpak vanondermijning.Daaronder wordt verstaan dat criminelen misbruik maken van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken.

 Politie in Overvecht. Politie in Overvecht. | Foto: RTV Utrecht

"Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten - en ook dit bedrijventerrein- weer veiliger", stelt de politie.

 Cabines van de politie op het bedrijventerrein. Cabines van de politie op het bedrijventerrein. | Foto: RTV Utrecht
VIER AANDACHTSGEBIEDEN De gemeente Utrecht heeft vier aandachtsgebieden aangewezen bij de bestrijding van de vermenging van deonder- en bovenwereld. De aanpak spitst zich toe op Overvecht,Kanaleneiland, de Amsterdamsestraatweg en de Kop van Lombok,maakte burgemeester Van Zanenin aprilbekend.

In deze gebieden is bijvoorbeeld veelvuldig sprakevan drugshandel en witwassen, bijvoorbeeldviagarages, horeca en illegale gokhuizen.Overvecht was de afgelopen jaren ook het decor van verschillende liquidaties.
ZORGEN De Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht (ONO) liet vorig jaarweten zich zorgen te maken over criminele activiteiten op het bedrijventerrein wordt genoemd. Aanleiding voor die uitspraakwaren een schietincident ende vondst van een illegale sigarettenfabriek. Eerder werd op het bedrijventerrein ook garage Freriks gesloten. Het bedrijf zou auto'sprepareren voor criminelen. Bijvoorbeeld door in de wagens verborgen ruimtes te maken. Freriks isverderop doorgegaan met zijn bedrijf, mt toestemming van de gemeente.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -