Werkzaamheden aan A2 maken permanent 130 km/u mogelijk

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Rijkswaterstaat gaat komende zomer groot onderhoud uitvoeren aan de A2 tussen de Leidsche Rijntunnel en knooppunt Holendrecht. Daarmee wordt een stap gezet naar de mogelijkheid om voortaan 24 uur per dag 130 km/u te kunnen rijden op de snelweg.
Er wordt asfalt vervangen en enkele oneffenheden in het wegdek moeten worden weggewerkt. Het nieuwe asfalt zal bestaan uit zoab, dat zorgt voor minder geluidsoverlast dan het oude asfalt.

HOGERE SNELHEID

De werkzaamheden maken het mogelijk dat in de toekomst ook overdag 130 kilometer per uur gereden kan worden op de A2. Momenteel kan dat alleen tussen 19.00 uur 's avonds en 6.00 uur 's ochtends.

GEEN UITGEMAAKTE ZAAK

Maar het is nog geen uitgemaakte zaak, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Ze benadrukt dat tegenstanders van de permanente snelheidsverhoging nog bezwaar kunnen maken of een zienswijze kunnen indienen.

KRITIEK OP RACEBAAN

Eerder was grote kritiek op de snelheidsverhoging van 100 naar 130 km/u. De gemeentes Stichtse Vecht en De Ronde Venen vinden dat onvoldoende rekening is gehouden met effecten op natuur, gezondheid van omwonenden en verkeersveiligheid.
Veel automobilisten zijn juist blij met de snelheidsverhoging. De A2 is twee keer vijf rijstroken breed, heeft weinig tot geen bochten en dus is het aantrekkelijk om hard te rijden.
De geplande werkzaamheden lopen van april tot en met september. Er wordt bij afsluitingen van rijbanen rekening gehouden met verkeersdrukte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.