Bewoners praten mee over toekomst Hekendorp

© Flickr / vitamindave
HEKENDORP - Inwoners van Hekendorp kunnen begin volgend jaar hun visie op de toekomst van het dorp aangeven via een enquête.
Het idee ontstond vorig jaar, bij een door de gemeente Oudewater georganiseerde dorpsavond in partycentrum De Boezem, aldus Jacques van der Horst van het Dorpsplatform Hekendorp. "Inwoners konden toen ideeën ventileren en angsten uiten. Ook kwamen de sterke en zwakke punten van het dorp aan de orde."
Onderwerpen waarover nagedacht kunnen worden zijn onder meer de mogelijkheden voor nieuwbouwwoningen, de doorstroming van het verkeer en de instroom van leerlingen op de Goejanverwelleschool.
Dorpswethouder Duindam ziet in ieder geval nog ruimte voor verbetering in het dorp. "Bij mijn eerste kennismaking merkte ik dat de Hekendorpers zich achtergesteld voelen ten opzichte van Oudewater. Dat geeft aan dat er te weinig geluisterd wordt naar de Hekendorpers. Ik ga het gesprek voeren, ophalen wat er leeft en kijken hoe zich dat verhoudt tot de gemeentelijke plannen."
Bewoners krijgen de vragenlijst begin volgend jaar in de brievenbus. Leden van het Dorpsplatform halen de formulieren op. Eventueel kunnen de bewoners hun antwoorden dan nog toelichten. Maar aangezien het invullen anoniem is, hoeft dat niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.