RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Drugscrimineel met luxe leventje in Eemnes moet drie ton betalen aan de Staat

1/3
UTRECHT/EEMNES - Eenveroordeelde drugscrimineelmoet bijnadrie tonbetalen aan de Staat. Met zijn online handelboekte de 25-jarige man een totale omzet van600.000 euro. De winst wordt van hem afgepakt.

Tussen2014 en 2016 verkocht de man online drugs. Hij deed ditop zogenoemde Darknet Markets. Via bitcoin-wisselkantoren waste hij de bitcoins die hijontving wit.

Alleen al in 2016 verkocht de man in een half jaar tijd meerdere kilo's harddrugs. De verdovende middelen werden naartenminste 48 landen over de hele wereld verzonden.

De man huurde van de winst eenfraaie woonboerderij aan de Wakkerendijk in Eemnes. Ook schafte hij dure auto's aan, waaronder een gloednieuwe Jaguar. Een inval maakte een einde aan het luxe leven van de drugsdealer.

In januari van dit jaar veroordeelde derechtbank de mantot een gevangenisstraf van zes jaar.

 15 november 2016: een auto van de man wordt afgevoerd. 15 november 2016: een auto van de man wordt afgevoerd. | Foto: Caspar Huurdeman

 15 november 2016: een auto van de man wordt afgevoerd. 15 november 2016: een auto van de man wordt afgevoerd. | Foto: Caspar Huurdeman


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht