Start aanleg 80 kilometer glasvezelkabel in buitengebied Houten

© RTV Utrecht - Mark van der Wel
HOUTEN - In Houten is woensdagochtend begonnen met het ingraven van ruim 80 kilometer glasvezelkabel. Inwoners van het buitengebied moet nu nog via een trage telefoonlijn, met bijbehorende ouderwetse geluiden, het web op.
Het is een enorme klus om alle boederijen, bedrijven en woningen in het buitengebied aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Meter voor meter boort een speciale machine buizen de grond in waar de kabels doorheen worden getrokken.
"We kregen veel verzoeken van bewoners om iets te doen aan het trage internet", zegt wethouder Herman Geerdes (VVD) van de gemeente Houten. "Het is enorm belangrijk dat alle Houtenaren snel internet krijgen. Zeker ook bedrijven en agrariërs die er steeds meer afhankelijk van zijn. Het is niet meer van deze tijd dat ze met een telefoonlijn het web op moeten. Via glasvezel kunnen ze straks sneller internetten natuurlijk ook gewoon televisie kijken en bellen."
Wethouder Geerdes over het belang van snel internet in het buitengebied van Houten
De woonwijken binnen de Rondweg kregen een aantal jaar terug al een glasvezelaansluiting. Komende zomer moeten ook Schalkwijk, 't Goy en Tull en 't Waal aangesloten zijn. De bewoners moeten alleen nog wel zelf een abonnement bij een van de glasvezelaanbieders afsluiten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.