14-jarige jongen in Leidsche Rijn verstopt zich tijdens inbraak en belt 112, politie zet wijk af

© Politie
UTRECHT - In de wijk Terwijde in Leidsche Rijn is vanmiddag op klaarlichte dag een inbraak gepleegd aan de Edmund Nicklaan.
Een 14-jarige bewoner was thuis en beleefde zeer angstige momenten. De inbrekers gooiden een steen door een ruit en drongen de woning binnen. De jongen wist zich snel te verstoppen en zocht zo stil mogelijk contact met de politie via 112.
Toen duidelijk was dat de inbrekers niet meer in de woning waren en dat de jongen in veiligheid was, zetten agenten de wijk af. "Niet lang daarna zagen we één van de verdachten rennen. Hij klom over schuttingen en rende door tuinen om aan zijn arrestatie te ontkomen", aldus de politie. 
Agenten konden de man uiteindelijk aanhouden. Hij had zich verstopt onder de tuinbank van een woning. Daar werd de man, een bekende inbreker, in de kraag gevat.
Op andere plek in Terwijde konden agenten een tweede verdachte in een kleine blauwe auto aanhouden. Ook hij bleek een bekende van de politie. De verdachten zijn 17 en 23 jaar en komen uit Utrecht.
De politie is ondanks de arrestaties op zoek naar getuigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.