RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter mogelijk vijf jaar cel in voor verkrachting 14-jarige meisjes

UTRECHT - Een 23-jarige Utrechter die wordt verdacht van verkrachting van twee 14-jarige meisjes heeft vandaag vijf jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen. Ook wil de officier van justitie dat hij beide meisjes een schadevergoeding van vijfduizend euro betaalt.

Met beide meisjes legde hij contact via Instagram en WhatsApp. Hij vroeg ze bij hem thuis op bezoek te komen, waar hij ze dwong om uitgebreid seks met hem te hebben. Om ze zover te krijgen, werden ze volgens justitie ernstig bedreigd door de man.

SPOORLOOS
De verdachte is verstandelijk beperkt en heeft veel problemen in zijn jeugd gehad, maar omdat hij bleef zwijgen en zich niet aan afspraken heeft gehouden kan het OM niet anders dan een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf eisen, zei de officier van justitie. Ook is volgens haar de kans op herhaling groot.

Richard G. mocht zijn proces in vrijheid afwachten, maar kwam niet op een afspraak met de psychiater. En toen hij een maand geleden voor de rechter moest verschijnen, was hij spoorloos. De man bleek op Mallorca te zitten, omdat hij met zijn vriendin had afgesproken dat ze op vakantie zouden gaan en de relatie niet op het spel wilde zetten.


PISTOOL
Het eerste meisje werd begin 2016 door de lange, stevig gebouwde, G. uitgenodigd. Ze zouden tv hebben gekeken en daarna naar de slaapkamper zijn gegaan. Daar zou ze zijn geslagen en zou G. hebben gedreigd naaktfoto's en -filmpjes van haar te verspreiden als ze geen seks met hem zou hebben. Toen ze zei dat ze dat niet wilde, zou hij een pistool op haar hebben gericht.

Het tweede meisje overkwam in april 2017 vrijwel hetzelfde. Toen ze bij G. thuis kwam greep hij volgens haar direct naar haar borsten en billen. Maar omdat hij groot en breed is en dreigend overkwam, zou ze zich niet hebben durven verweren. Hij zou daarbij hebben gedreigd om 'haar zusjes te pakken' als ze niet meewerkte en zou vervolgens urenlang seks met haar hebben gehad.


TRIEST VERLEDEN
De verdachte heeft tot aan het proces nauwelijks iets willen zeggen en beweerde zelfs dat hij de meisjes niet kende. Vandaag in de rechtszaal gaf hij toe dat hij seks met de meisjes had gehad, maar volgens hem wilden de meisjes dat zelf en hadden ze daar vooraf over gesproken. Ook zou hij niet hebben geweten dat ze pas 14 jaar oud waren. Anders zou het volgens hem nooit zijn gebeurd.

G. woont nu bij zijn moeder die zeer ernstig ziek is. Hij heeft ook een flink strafblad, vooral wegens het plegen van vermogensdelicten als diefstal en heling. Ook is hij eerder veroordeeld voor afpersing van een meisje met naaktfoto's, het zogenoemde 'grooming.' Dat maakt deze nieuwe beschuldigingen extra geloofwaardig, vindt het OM.

De rechter doet over twee weken, op 19 december, uitspraak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -