Wethouder Van Hooijdonk over kritisch rapport Uithoflijn: "We leren hier weer van"

© RTV Utrecht / Roel Breet
UTRECHT - Gebrekkige verstandhoudingen, beroerde communicatie en een beperkt vermogen om van fouten te leren. De conclusie van het onderzoeksrapport naar het Uithoflijn-debacle liegt er niet om. Maar ondanks die felle kritiek, blijft er voldoende steun voor de verantwoordelijk wethouders.
De meerkosten van de tramlijn tussen Utrecht Centraal en de Uithof zijn opgelopen tot 102 miljoen euro en hij rijdt nog steeds niet. Problemen die zijn veroorzaakt door slechte communicatie en het niet leren van fouten. Grove fouten, zegt oppositiepartij VVD. André van Schie (VVD): "De wethouders moeten zichzelf stevig aankijken in de spiegel, er zijn politieke doodzondes gegaan. Ook de raad is hier verantwoordelijk voor."
Verkeerswethouder Lot van Hooijdonk reageert op het rapport van de Utrechtse Rekenkamer en de Randstedelijke Rekenkamer. "Het rapport is behoorlijk herkenbaar. We hebben in het begin van dit jaar al uitgebreide debatten gehad met de gemeenteraad. Daar zijn heel veel van deze punten ook al voorbij gekomen. (...) We leren hier weer van. Hopelijk kunnen we het de volgende keer weer beter doen."
De wethouder reageert op het kritische rapport.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.