RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Grootste ozb-stijging in Amersfoort; Lopik betaalt volgend jaar minder

AMERSFOORT - De onroerendezaakbelasting stijgt volgend jaar met gemiddeld 2,2 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH)†in Amersfoort, onder 111 gemeenten. Vijf gemeenten uit de provincie Utrecht zijn onderzocht.

In het onderzoek noteren Amersfoort en Oudewater regionaal gezien procentueel de grootste OZB-stijging met bijna vijf en ruim vier procent. Rhenen komt uit op 2,4 procent en Utrecht op 1,2. In Lopik is sprake van een daling; daar gaat de OZB met vijf procent omlaag.

De stijgingen in de provincie Utrecht vallen mee in vergelijking met†het Noord-Brabantse Cuijk; die gemeente†spant de kroon met een ozb-stijging van 32 procent. Ook in de Limburgse gemeenten Sittard-Geleen en Brunssum is sprake van een stevige stijging. Hier zijn huiseigenaren een vijfde meer kwijt aan de ozb.

De VEH hekelt het gegeven dat huiseigenaren via de ozb moeten opdraaien voor begrotingstekorten. Dit risico neemt volgens de vereniging alleen maar toe nu gemeenten steeds meer nieuwe taken toegewezen krijgen vanuit het Rijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht