Le Brasseur Beste Leerbedrijf Horeca van de provincie

© Le Brasseur
MAARSSEN - Restaurant Le Brasseur is het beste horecaleerbedrijf van de provincie Utrecht. Het restaurant in Maarssen staat in de top tien van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019.
Een plek in de landelijke top drie bleek te hoog gegrepen, maar toch is het restaurant blij met het bereikte resultaat, zegt Marijn Brouwer, eigenaar en chefkok van Le Brasseur. "Uiteraard is het een felicitatie waard. We hebben ons uiterste best gedaan en de leerlingen uiteraard ook. Helaas de top drie niet gehaald, maar wie weet volgend jaar beter."
Brouwer denkt dat zijn bedrijf het goed heeft gedaan omdat ze zich inzetten voor de leerlingen. "Ik denk dat je een goed leerbedrijf bent als je de leerlingen wilt laten ontwikkelen en ervoor wilt zorgen dat ze de passie weer terugkrijgen voor het vak."
De chefkok vindt het belangrijk als er nieuwe aanwas komt voor het koksvak en wil zijn passie en kennis graag overbrengen op de leerlingen. Het restraurant heeft nu vier vaste leerlingen. Eén van hen heeft niet alleen interesse in koken, maar houdt ook van fotografie. "Met hem is een balans gevonden. Hij houdt de Instagram-pagina bij en maakt ook foto's en video's voor Facebook. Hij ontplooit helemaal. Ik vind dat geweldig."
Volgens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca heeft het Maarssense restaurant de kritiek van vorig jaar serieus opgepakt en is dat ook het doel: leerbedrijven meehelpen een steeds betere begeleiding van leerlingen te laten bieden. Ook dit jaar krijgt Le Brasseur een rapport met de belangrijkste feedback.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.