Kerstboomloterij Stichtse Vecht nog niet definitief geschrapt

© Caspar Huurdeman
STICHTSE VECHT - Stichtse Vecht komt mogelijk terug op het besluit om te stoppen met het inzamelen van kerstbomen in ruil voor lootjes. De gemeente reageert daarmee op de storm van kritiek die ontstond na het schrappen van de jaarlijkse traditie.
De afgelopen jaren werden kinderen in Stichtse Vecht opgeroepen om kerstbomen na de Kerst bij inwoners op te halen. Ze werden beloond met lootjes waarmee ze prijzen konden winnen, zoals een dag naar een pretpark of dierentuin. Omdat de maatregel te veel geld zou kosten en ook niet alle bomen werden opgehaald, wilde de gemeente ermee stoppen. De loterij zou dit jaar voor het laatst worden gehouden.
Op een facebookgroep voor Stichtse Vechters werd verbolgen op het besluit gereageerd. "Ik vond het als kind zo geweldig! Dit moet blijven bestaan, ik hielp vorig jaar een paar kinderen om te vertellen waar nog kerstbomen waren. Ze waren superblij en gingen er gelijk heen", schreef een van hen.
De gemeente heeft zich de kritiek nu aangetrokken en besloten het lootjessysteem begin volgend jaar nog eens tegen het licht te houden. De evaluatie kan er toe leiden dat er ook volgend jaar gewoon een kinderloterij komt. 
"Nadrukkelijk laten we weten dat we de kerstbomeninzameling in 2019 als een overgangsjaar zien. Wij laten ons graag overtuigen als de voorgestelde nieuwe werkwijze niet wordt gedragen door het merendeel van de samenleving. De komende kerstbomeninzameling zal begin 2019 worden geëvalueerd hetgeen kan leiden tot wijziging van het eerder genomen besluit", zo laat de gemeente weten in een verklaring.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.