RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hart van duizenden lampionnen tegen kanker komt naar Soestdijk

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Paleis Soestdijk is eind deze maand het decor van de lampionnenactie van KWF Kankerbestrijding. Dat heeft de organisatie vanmiddag bekendgemaakt. Vanavond was er daarom een spectaculaire lichtshow in de tuinen van het paleis. Daar waren ook veel bekende Nederlanders bij aanwezig, zoals Wilfred Genee, Olcay Gulsen, Jeroen Snel en Mirella van Marcus.

Tijdens de lampionnenactie worden mensen herdacht die te maken hebben (gehad) met kanker. "Op 28 december zullen duizenden lampionnen met handgeschreven namen branden voor onze dierbaren die er niet meer zijn, een steuntje in de rug kunnen gebruiken of iemand die de afgelopen jaren met kanker te maken heeft gehad," zegt het KWF.

DOODSOORZAAK
Volgens de Kankerbestrijding is het belangrijk dat er juist in december aandacht is voor de gevolgen van kanker. "Kanker raakt ons allemaal. Alleen al in Nederland krijgen jaarlijks zo'n 110.000 mensen de diagnose kanker. 64 procent overleeft dit, maar kanker is nog steeds doodsoorzaak nummer één. In de donkere dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw denken we aan onze dierbaren."

Tijdens de herdenkingsactie staan de persoonlijke verhalen van bekende en onbekende Nederlanders centraal die te maken hebben gehad met kanker. Het gaat daarbij om onder meer Gerard Joling, Caroline Tensen, Jeroen Snel, Peter van der Vorst, René van Kooten en Dennis Wilt. Een aantal van hen was daarom vandaag ook op Paleis Soestdijk aanwezig.

KONINGIN WILHELMINA
Het is volgens het KWF niet toevallig dat het evenement plaatsvindt op Soestdijk. "Paleis Soestdijk is een verwijzing naar de jarenlange band tussen het koningshuis en kankerbestrijding. Koningin Wilhelmina kreeg namelijk exact 70 jaar geleden een 'Nationaal Geschenk' voor haar gouden regeringsjubileum en zo richtte zij KWF Kankerbestrijding op."

De lichtshow van KWF Kankerbestrijding op Paleis Soestdijk


Vanaf vandaag kan iedereen via de site van het KWF een lampion reserveren.

VORIG JAAR
De lampionnenactie wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Eerder waren de Afsluitdijk en het Middelpunt van Nederland bij Lunteren verlicht door duizenden lampionnen. Hieronder is de uitzending van de lampionnenactie van vorig jaar nog te bekijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -