SP en DENK willen dat ouder echtpaar mag terugkeren naar drugspand

© RTV Utrecht
UTRECHT - De SP en DENK in de Utrechtse raad maken zich boos over een ouder echtpaar dat eerder deze week uit huis is gezet. In hun huis lag een grote hoeveelheid contant geld en een kleine hoeveelheid harddrugs.
De burgemeester sloot de woning omdat er een verband werd gelegd met grootschalige drugshandel.
De partijen benadrukken dat niet het echtpaar maar hun zoon de verdachte is in de drugszaak. Volgens SP en DENK wordt het echtpaar onevenredig zwaar gestraft voor de vermeende misstappen van hun zoon.
De SP zegt dat de buurt geen overlast ervoer door de eventuele drugshandel. DENK noemt het handelen van de burgemeester "volstrekt bezopen". De partij vindt het een "schande" dat de gemeente kwetsbare ouderen zo behandelt en vraagt de burgemeester de kwestie te heroverwegen en de ouders toe te staan terug te keren naar hun woning.

INGRIJPEND

Burgemeester Van Zanen is dat niet van plan. Volgens hem maakt de woning deel uit van een groot netwerk van drugsdealers. Hij erkent dat het uitzetten van het echtpaar een ingrijpende gebeurtenis is, maar hij zegt niet anders te kunnen.
Van Zanen benadrukt dat naast de geringe hoeveelheid drugs ook een grote hoeveelheid contant geld is gevonden. Daarnaast waren er ook telefoons aanwezig die gebruikt worden bij de drugshandel.
Het besluit van de burgemeester is getoetst door de rechter, en die heeft de gemeente in het gelijk gesteld, aldus Van Zanen, die zei dat de ouders op de hoogte moeten zijn geweest van de drugshandel van hun zoon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.