RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Condoomshop maakt plaats voor pop-up-bioscoop op Utrecht Centraal

1/4
UTRECHT - Utrecht Centraal is een attractie rijker: een pop-up-bioscoop. Reizigers kunnen hier nog de rest van de maand naar trailers kijken van de nieuwste films. De pop-up-bioscoop is in de plaats gekomen van de condoomshop die tot twee weken terug op dezelfde plaats zat.

Naast filmpersonages Spiderman, Aquaman en Marry Poppins was ook burgemeester Jan van Zanen aanwezig bij de opening. Van Zanen is zeer te spreken over de tijdelijke bioscoop op het station. "Een wereldpremière. Echt geweldig. Er komen hier heel veel mensen langs, die even kunnen rusten. Dat lijkt me heerlijk."

Van Zanen vindt het logisch dat Pathé heeft gekozen voor een pop-up bioscoop in Utrecht. "We hebben hét treinstation van Nederland, met de meeste reizigers. En we zijn nota bene de filmstad van Nederland. Dit hoort erbij, zo'n experiment", meent de burgemeester.

De pop-up-bioscoop op Utrecht Centraal valt in de smaak bij treinreizigers


Pathé kan door de pop-up-bioscoop natuurlijk haar filmaanbod laten zien. Daarnaast wil de bioscoop reizigers een 'relax-momentje' bezorgen, laat directeur Jacques Hoendervangers weten. "De maand december zit vol met hectiek. We mógen heel veel in deze maand, maar we móéten ook heel veel. Daarom willen we mensen even een momentje rust gunnen."

JALOERS

De pop-up bioscoop is een initiatief van de Nederlandse poot van de bioscoopketen. "We zijn vrij autonoom dus hebben dit allemaal zelf in werking gezet", aldus Hoendervangers, die zegt al 'wat plaatjes van de mini-bios gedeeld te hebben met onder meer Pathé België, Frankrijk en Zwitserland. "En zij zijn stiekem wel een beetje jaloers. Ze vinden het een heel mooi initiatief. Het is echt anders dan anders."

Tot 30 december is de pop-up-bioscoop op Utrecht Centraal open. Tussen 7.30 en 19.30 uur zijn elke dag 24 stoelen beschikbaar. De bioscoop is de zoveelste invulling van het winkeltje op Utrecht Centraal. Eerder zat er dus een condoomshop, maar ook een Harry Potter-doolhof en een kiwiwinkel.


 | Foto: RTV Utrecht / Steef Bouwman

 | Foto: RTV Utrecht / Steef Bouwman


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht