RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Centrum Woudenberg blijft verstoken van kerstverlichting: het geld is op

1/2
WOUDENBERG - Sinterklaas is weer naar Spanje dus haal de kerstversiering maar uit de kast. Zo denken althans veel winkeliers in onze provincie. Veel dorps en stadscentra†staan vol met lichtjes, nepsneeuw en kerstbomen. Maar in Woudenberg ziet het erg nagenoeg hetzelfde uit als anders.

"Ik zie helemaal geen kerstverlichting!", zegt een mevrouw. "Dat vind ik jammer, want ik houd van versieringen in de straat", vult een andere inwoner van Woudenberg aan.

GRONDSPOT

Helemaal zonder sfeerverlichting is de Woudenbergse winkelstraat niet. Er zijn 'grondspotten' aangebracht in de straat die de bomen verlichten. "Maar over de weg heen vind ik het altijd veel gezelliger. In andere plaatsen zie je dat ook overal."

Zoals bijvoorbeeld in het nabijgelegen Doorn. Daar heeft de winkeliersvereniging de portemonnee getrokken en de boel flink versierd. "Voor een aangenaam klimaat voor onze klanten vinden wij dat heel belangrijk", zegt Gert van Leeuwen van de winkeliersvereniging. "Het bevordert het lokaal kopen, het lokaal besteden."

KERSTSFEER

De winkeliersvereniging in Woudenberg zegt geen geld meer te hebben voor†kerstverlichting in de winkelstraat. "Woudenberg is heel rijk, dus misschien kan de gemeente het betalen."

De vraag is of die dat ook gaat doen. Voorlopig zullen de Woudenbergers het vooral moeten hebben van het weer. Een flink pak sneeuw kan de kale winkelstraat misschien nog wat kerstsfeer geven.

Er is nog steeds geen verlichting in Woudenberg.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht