Boer uit Werkhoven niet langer vast voor reeks branden

© RTV Utrecht
WERKHOVEN - Gert Snitselaar komt op vrije voeten. Er is onvoldoende reden om de boer uit Werkhoven langer vast te houden, heeft de rechter-commissaris bepaald.
De officier van justitie had gevraagd om het voorarrest met veertien dagen te verlengen. Het OM dacht genoeg tegen hem in handen te hebben. De zitting over het verzoek duurde twee uur, wat ongebruikelijk lang is voor dit soort zaken. Snitselaar werd zaterdag aangehouden vanwege een reeks branden op zijn terrein in Werkhoven. Hij is nog wel verdachte in de zaak, zegt het OM.
Zijn advocaten Sidney Smeets en Tim Vis zeiden eerder al de aanhouding van de boer voorbarig en onjuist te vinden. Zij zijn opgelucht dat Snitselaar vrijgelaten wordt. Wel zijn ze "teleurgesteld in het slechte politieonderzoek dat tot de onterechte aanhouding leidde", zegt Smeets.
De Werkhovenaar, die door de branden al in een burnout belandde, zat de afgelopen dagen vast in een cel van het arrestantencomplex in Houten. Hij komt nu op adem op een locatie die geheim gehouden wordt. Volgens advocaat Smeets is het belangrijk dat de politie nu goed naar de zaak gaat kijken in plaats van te lijden aan 'tunnelvisie'. "Ook mijn client wil dat de dader gepakt wordt. Alles moet daar vanaf nu op gericht zijn."
Op het terrein van de boer brak vijf keer brand uit in twee maanden tijd. Er werd onder meer een verband gelegd met bedreigingen vanwege een zakelijk conflict. Enkele uren na de vijfde brand werd Snitselaar opgepakt.
Zie ook onze tijdlijn over de branden in Werkhoven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.