IJsselmeervogels herpakt zich met overtuigende zege

Danny van den Meiracker scoorde de 4-1
Danny van den Meiracker scoorde de 4-1 © website IJsselmeervogels
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft zich in de Tweede Divisie herpakt van twee nederlagen op rij. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg wisten Barendrecht met 4-1 te verslaan. Het laatste doelpunt van de Vogels, van de voet van Danny van den Meiracker, was het hoogtepunt van de wedstrijd.
Jeffrey Buitenhuis in gesprek met verslaggever Mark Kloostra

UIT DE STARTBLOKKEN

Een bliksemstart was er voor de Vogels. Spits Robbert Olijfveld werd door aanvoerder Kevin van Diermen diepgestuurd, waarna hij niet faalde oog in oog met de Barendrecht-keeper. De vroege voorsprong bleek niet positief voor IJsselmeervogels, want zeven minuten voor rust werd het 1-1.
Na een afstandsschot belandde de bal voor de voeten van een Barendrechter. Shanon Carmelia greep in, maar beging een overtreding en zo ging de bal op de stip. Delano a Cohen wist Vogels-keeper Jaimy Schaap de verslaan en de gelijkmaker binnen te schieten.
IJsselmeervogels trad in het gele uittenue aan
IJsselmeervogels trad in het gele uittenue aan © RTV Utrecht / Mark Kloostra

VOGELS LOOPT UIT

Na rust herstelde IJsselmeervogels de verhoudingen. Eef van Riel wist van afstand de 2-1 tegen de touwen te schieten, waarna aanvaller Felitciano Zschüsschen twee minuten na zijn invalbeurt de wedstrijd besliste. Hij scoorde op aangeven van Danny van den Meiracker, met zijn eerste balcontact.
Het slotakkoord was voor Danny van den Meiracker, die vijf minuten voor tijd op schitterende wijze de bal uit de lucht plukte, de bal goed klaarlegde en vol in de kruising knalde.
IJsselmeervogels-trainer Ted Verdonkschat praat na met verslaggever Mark Kloostra
2' Robbert Olijfveld [0-1]
38' Delano a Cohen, pen. [1-1]
56' Eef van Riel [1-2]
76' Felitciano Zschüsschen [1-3]
84' Danny van den Meiracker [1-4]
IJsselmeervogels wint voor het eerst weer eens, nadat het van HHC Hardenberg en GVVV had verloren. Daardoor staat het na 15 duels op 30 punten, waarmee het in het spoor blijft van koploper AFC. De Amsterdammers spelen zondag pas.