Dirk (12) uit Utrecht en Duco (8) uit Zeist winnen grote natuurfotowedstrijd

De publieksprijs ging naar Mark de Wit
De publieksprijs ging naar Mark de Wit © Mark de Wit
PROVINCIE UTRECHT - De 12-jarige Dirk Hoogenstein uit Utrecht en de 8-jarige Duco Slooff uit Zeist hebben de WWF-Frans Lanting Photo Award gewonnen. De winnaars van de grote natuurfotowedstrijd werden vanmiddag bekendgemaakt in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.
De 8-jarige Duco won de Kids Award met een artistieke foto van een spinnenweb met dauwdruppels. Hij vertelde de jury dat hij niet zo vaak foto's maakt van iets wat door een dier is gemaakt, maar dat hij dit web zonder spin op het Leersumse Veld niet kon weerstaan. "De druppeltjes die eraan plakken hebben het in een soort sieraad veranderd", zei hij.
Duco fotografeerde dit spinnenweb op het Leersumse Veld
Duco fotografeerde dit spinnenweb op het Leersumse Veld © Duco Slooff
Dirk van 12 won bij de Young Talents. Hij maakte op het Duitse eiland Helgoland een foto van een dode jan-van-gent, omringd door plastic afval. "Plastic is heel slecht voor de natuur", zegt Dirk. "Dat wilde ik met deze foto laten zien."
Een dode jan-van-gent omringd door plastic afval (foto is bijgesneden)
Een dode jan-van-gent omringd door plastic afval (foto is bijgesneden) © Dirk Hoogenstein

ANDERE WINNAARS

De 15-jarige Mark de Wit uit Den Hoorn won de Publieksprijs met een foto van een hert in het bos. Bij de volwassenen won Gino Symus uit België met een bijzondere belichte foto van een zwangere steurgarnaal.
De prijzen werden vandaag uitgereikt door juryleden Humberto Tan, Kim Feenstra, Jasper Doest en Christiaan van der Hoeven. Juryvoorzitter Frans Lanting sprak de winnaars toe in een videoboodschap. "We hebben niet alleen gelet op de techniek en het beeld maar ook op de verhalende kracht van foto's. Het is mooi dat je dat bij de winnaars ook terugziet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.